תלמידי תיכון באילת לקחו חלק במשחק חשיבה אותו מתרגמת בימים אלה האקדמיה הצעירה

המשחק, הנקרא "מסע למונדוס", פותח על ידי האקדמיה הצעירה ההולנדית ונועד לדמות מחקר אקדמי על ידי נחיתה על כוכב לכת אחר; האקדמיה הצעירה חתמה על הסכם לתרגומו לעברית ולערבית
04/01/2017
במסגרת פעילות חינוכית שנעשתה על ידי נציג האקדמיה הצעירה חוו תלמידי תיכון באילת משחק חשיבה שנועד לדמות מחקר אקדמי על ידי הצטרפות לנחיתה על כוכב לכת אחר. האקדמיה הצעירה הישראלית חתמה בעבר על הסכם עם האקדמיה הצעירה ההולנדית, שפיתחה את המשחק, ועובדת בימים אלה על תרגומו לעברית ולערבית והתאמתו לקהל הישראלי.

פרופ' עודד הוד, העומד בראש הוועדה האחראית על משחק החשיבה באקדמיה הצעירה, הציג את המשחק בגרסתו האנגלית לכיתת י"ב בפיזיקה בעיר אילת. במשחק, שנקרא "המסע למונדוס", השתתפו כ-30 תלמידים שחולקו ל 10 קבוצות. בנוסף, שלושה תלמידים מונו להנחות את המשחק ושני תלמידים נוספים מונו לבצע את הרישום.

פרופ' הוד אמר: "הפעילות היתה מוצלחת ביותר והיה ממש קשה לעצור את המשחק ולשכנע את התלמידים לחזור למקומם כשתם הזמן. בנוסף, על אף הרישום לא הייתה תחושה של תחרות יתר בכיתה והתלמידים התעמקו מאוד בניסיון למציאת התשובות לשאלות".

לדבריו, "לאחר המשחק התקיים בכיתה דיון חופשי על המדע והקשר של המשחק לפעילות המדעית. הצגתי את הניקוד שצברו השחקנים במשחק כמשל לכמות הפרסומים, ובקושי השאלות כמשל לאיכותם, ודנו על היחס בין איכות לכמות בעולם המדעי המודרני. היה דיון פורה שארך מעל חצי שעה על מגוון נושאים והגענו גם לדיון על מודלים של התקדמות מדעית (אינקרמנטלי מול מהפכני) ועל מאבקם והתמדתם של פרופ' עדה יונת ופרופ' דן שכטמן בדרך לתגליות המהפכניות שלהם".